گیربکس خورشیدی

گیربکس خورشیدی برای انتقال توان در داخل ماشین های در حال کار طراحی شده است . این گیربکس ها می توانند به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به موتور الکتریکی یا هیدرولیکی متصل شوند . گیربکس های خورشیدی برای کاربردهای بسیار مختلف صنعتی به کار رفته که برخی از کاربردهای آنها عبارتند از: صنایع مکانیک – صنایع شیمیایی و پلاستیک – صنایع غذایی – ساخت و ساز و ساختمان سازی – صنایع معدن – جنگلداری و کشاورزی – حمل ونقل و باربری – بخش دریایی و ژنراتورهای بادی برای تولید انرژی.

از گیربکس های خورشیدی فقط در پروژه هایی که قبل از انتخاب محصول برآورده شده است استفاده می شود.

استفاده نادرست از گیربکس های خورشیدی باعث ایجاد خطرات ایمنی و سلامتی برای دیگران می شود. مجددا تاکید می گردد این محصول برای جهت مصارف صنعتی طراحی شده است.

از جمله مزایای گیربکس های خورشیدی نسبت به گیربکس های دیگر حجم کم – تنوع در نسبت انتقال دور و اتلاف کم نیرو می باشد که در نتیجه صرفه جویی در مصرف انرژی برق را حاصل می شود.

دلایل استفاده از روغن در داخل گیربکس های خورشیدی وسایر گیربکس ها :

۱-کاهش اصطحکاک بین قطعات و افزایش بازده آنها.

۲- کاهش گرما و انتقال آن از قطعات متحرک به محفظه .

۳- حفاظت از سطوح در برابر زنگ زدن.

۴- کاهش صدا.

در گیربکس های خورشیدی باید از روغن دنده صنعتی استفاده کرد که خصوصیت تحمل فشار و انتقال سریع حرارت از داخل به بیرون را داشته ودارای مواد افزودنی EP باشد. این مواد به کاهش فرسودگی سطحی چرخ دنده ها و بلبرینگ ها کمک می کند. در واقع این افزودنی ها تحت تاثیر گرما و فشار بین سطوحی که در معرض بار قرار گرفته اند به صورت شیمیایی با سطوح مشابه واکنش نشان می دهند و پوشش محافظی ایجاد می کنندکه از تشکیل ریز جوش ها و گرفتگی های بعدی جلوگیری می کند.

قبل از راه اندازی دستگاه از مقدار مجاز روغن داخل گیربکس اطمینان حاصل شود.

روغن داخل گیربکس در مرحله اول پس از ۱۰۰ساعت کارکرد و در مراحل بعدی پس از ۱۰۰۰ ساعت کارکرد باید تعویض گردد.

گیربکس خورشیدی
گیربکس خورشیدی